Във фестивала участват творци от 13 държави. Откриването тази вечер е

...
Във фестивала участват творци от 13 държави. Откриването тази вечер е
Коментари Харесай

Международен фестивал на поезията Орфей“ в Пловдив

Във фестивала вземат участие създатели от 13 страни. Откриването довечера е в Малката базилика с поетическо четене на поетите, които ще четат свои стихове на родните си езици.

 Ще участват министрите на културата на България и Македония, посланици, консули и културни аташета на страните – участници във фестивала. 
Организатор на  интернационалния фест е фондация “Пловдив ЛИК “ с финансовата поддръжка на стратегия „ Културна стратегия за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 “ и Национален фонд „ Култура “.

Участниците във фестивала са от Испания, Украйна, Гърция, Македония, Израел, Съединени американски щати, Италия, Франция, Сърбия, Румъния, Дания, Турция и България.

Във фестивалните дни ще се се организира писателски конгрес на тематика „ Фигурата на Орфей – сред мита и мига “ и презентации, отдадени на тракийското културно завещание и историята на Пловдив.

Поетите ще се включат в празничното шествие на 11 май, отдадено на Св. Св.Кирил и Методий. Те  ще посетят  Народния събор и Панаира на занаятите в парк Лаута в събота. Ще се състои гала по награждаване  за Цялостно показване, премия „ Лирата на Орфей “, „ Евридика “,и „ По стъпките на Орфей “. 

Интервюто с шефа на фестивала Антон Баев е в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР